ردکردن این

آموزش شستشوی فرش در خانه

می دانیم که فرش، از جمله محصول اصیل ایرانی و یکی از مهم ترین اثاثیه منزل می باشد که در انواع طرح و رنگ های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این، فرش همانند هر محصول دیگری جهت دوام و ماندگاری بیشتر، به مراقبت و نگهداری نیاز دارد. نگهداری از فرش، یکی از چالش ها و دغدغه های اصلی خانواده ها می باشد که شستشوی آن، یکی از این این چالش هاست. شستشوی فرش دستباف و ماشینی، در قدیم معمولا بصورت سنتی و دستی انجام می گرفت، تا اینکه  به مرور زمان، قالیشویی هایی روی کار آمدند که کار شستشو را تا حد زیادی آسان کردند. قالیشویی حکیم، معتبرترین قالیشویی در اصفهان می باشد که در مناطقی چون قالیشویی عاشق آباد، قالیشویی سه راه سیمین، قالیشویی دروازه تهران و … و با بهره گیری از دستگاه های پیشرفته و نیرویی کارآمد و آموزش دیده، انواع مختلف فرش را شسته و با حمل و نقل آسان درب منزل تحویل مشتری می دهد. علاوه بر این، بسیاری از افراد هستند که تمایل دارند که خودشان کار شستشو فرش را انجام دهند. از همین رو ما در این مقاله، قصد داریم مطالب مفیدی را در مورد شست و شوی فرش در منزل به شما ارائه دهیم. پس تا انتهای مقاله، با ما همراه باشید.

مراحل شستشوی فرش در خانه

در صورتی که فرش شما زیاد کثیف نیست و یا فضای کافی را برای شستن آن دارید، لازم است در چند مرحله از جمله موارد زیر، فرش خود را به بهترین نحو ممکن شسته و تمیز کنید. این مراحل به ترتیب عبارتند از:

گردگیری فرش | قالیشویی حکیم

گردگیری فرش

قبل از شستشوی فرش، لازم است تمام گرد و غبار داخل آن را از بین ببریم، زیرا در غیر اینصورت گرد و خاک موجود در فرش حین خیس شدن تبدیل به گل و لکه های زرد شده و ممکن است به تار و پود فرش آسیب برساند. بنابراین لازم است با احتیاط فرش خود را در محیطی کاملا باز قرار داده و با استفاده از چوب و یا هر وسیله ای دیگری، به طوریکه آسیبی به فرش وارد نشود، چند ضربه بزنید. اینکار باعث می شود تا تمام گرد و خاک از فرش خارج شده و داخل آن باقی نماند.

خیساندن قالی

پس از گردگیری و از بین بردن گرد و خاک از فرش، نوبت به خیساندن آن می رسد. برای خیس کردن فرش بهتر است از آب ولرم استفاده کرده و بصورت موازی تمام قسمت فرش را خیس کنید. توجه داشته باشید که فرش کاملا خیس شود تا مواد شوینده در بین تار و پود آن باقی نماند و به راحتی کف کند.

شست و شوی فرش در اصفهان | قالیشویی حکیم

شستن فرش

مهم ترین بخش، شستشوی فرش است، زیرا درصورتی که به درستی انجام نشود، فرش نه تنها تمیز نشده، بلکه موجب ایجاد لکه های زرد بر روی آن نیز می شود. برای شست و شوی فرش لازم است مقداری شامپو فرش را با کمی پودر دستی حل کرده و بر تمام قسمت آن ریخته شود. توجه داشته باشید به هیچ عنوان از پودر ماشینی استفاده نکنید زیرا ممکن است تار و پود فرش شما آسیب ببیند. در مرحله ی بعد، با یک فرچه ی مناسب و بصورت بالا و پایین شروع به شست و شوی فرش کنید و در آخر، پس از فرچه کشیدن، با طی و آب خالی، فرش را طی بکشید تا تمام کف و آب کثیف خارج شود. دقت کنید که طی یا پارو را در جهت خاب فرش بکشید تا به تار و پود آن آسیبی وارد نشود.  زمانی که با طی کشیدن، آب از حالت زردی درآمد و شفاف شد، یعنی فرش شما کاملا تمیز شده است.

خشک کردن فرش

بعد از آبکشی کردن فرش، نوبت به خشک کردن آن می رسد. زمانی که فرش شسته شد، آن را به آرامی لوله کرده و با هر دور لول کردن، شلنگ آب را بر پشت آن بگیرید تا مواد اضافی بر روی فرش باقی نماند. پس از اینکه فرش را لوله کردید، آن را بصورت ایستاده قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. بعد از حدود یک ساعت، فرش را مقابل نور مستقیم خورشید پهن کنید تا کاملا خشک شود.

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

آخرین مطالب